
Työ- ja toimintakyvyn arviointi
Hankkeen aikana on kehitetty työ- ja toimintakyvyn arvioinnin prosessia yhteistyössä monialaisen verkoston, kokemusosaajien ja eri sidosryhmien kanssa.
Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin avainsanoja ovat tunnistaminen, työntekijän antama
tuki asiakkaalle, toimiva yhteistyö ja tiedonkulku eri toimijoiden kesken. Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin lähtökohtana tulee olla asiakkaan oma suunnitelma ja omat tavoitteet, joiden toteutumista ammattilaiset ovat tukemassa.
Monitoimijaisen työ- ja toimintakyvyn arvioinnin työohje
Työohje sisältää kootusti tietoa työelämän ulkopuolella olevien asiakkaiden työ- ja toimintakyvyn arvioinnin vaiheista: palvelutarpeen arvioinnista ja tunnistamisesta, tietojen kokoamisesta ja suunnitelman laatimisesta sekä erilaisista palveluista, joita arvioinnin aikana voidaan hyödyntää.
Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin menetelmät. Työkalupakki.
Työkalupakkiin on koottu työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa hyödynnettäviä mittareita ja menetelmiä sekä hyödyllisiä sivustoja.
Esite työ- ja toimintakyvyn arvioinnista
Kokemustoimijat ovat olleet mukana laatimassa esitettä työ- ja toimintakyvyn arvioinnista. Esitteen tavoitteena on kertoa mistä työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa on kyse ja miten asiakas voi itse tunnistaa tarpeen työ- ja toimintakyvyn selvittelyyn.
Palvelutarpeen arvioinnin kortit
Asiakkaan työ- ja toimintakyvyn arvioinnin yhteydessä voidaan hyödyntää myös palvelutarpeen arvioinnin kortteja, jotka löytyvät sosiaalisen kuntoutuksen osiosta.
Lisää aiheesta:
Kaukonen, Maija 2019. Työelämän ulkopuolella olevat asiakkaat toimijoina palveluissa. Yamk-opinnäytetyö.